onsdag 19. september 2007

Paradigme Skifte 1

Litt av hensikten med boken har vært å forsøke åpne opp øynene både for meg selv og andre til hvor ufattelig vakker vår verden er. Den er rett og slett magisk!
Vi er universet som begynner å bli klar over vår egen eksistens, vår egen praktfullhet og grenseløshet.
Problemet er at samtidig som stadige flere begynner å innse dette, at alt henger sammen i en eneste stor levende enhet, er at vi samtidig er i ferd med å undergrave vår egen eksistens.
Det er ingen overdrivelse og si at vi nå befinner oss i en situasjon hvor vi bokstavelig talt har satt "bilen" på autopilot og gasspedalen i bånn i retning av et stup som ingen kjenner dybden av.
Et enstemmig klimapanel Panel fra FN bestående av mer enn 2000 av verdens fremste forskere sier vi har et vindu på omtrent 10 år før skadene forbundet med global oppvarming og forurensing får katastrofale følger!
Tiden for debatt om problemet er reelt eller ikke er over.

Vi har som sivilisasjon to valg: Bli bærekraftig eller ikke.

Alle som en må begynne å ta mer ansvar.
Vi som forbrukere må ta mer ansvar for vårt forbruk både med tanke på kvalitet og kvantitet og ikke minst må politikere tørre å ta de tøffe beslutningene som må taes i årene fremover.
Politikerne våre må sette opp rammeverk som gjennom lover og regler sørger for at bedrifter tvinges til å tenke økologisk i produksjonen av varer og tjenester. Vi må inkorporere kostnadene ved å forurense ( CO2 avgifter) både på industrielt og individuelt nivå i alle mulige økonomiske transaksjoner. Det må rett og slett begynne lønne seg så det monner å forurense mindre.
I tillegg til må vi og sørge for at det finnes incentiver i form av profittmuligheter på avfallshåndtering og resirkulering.
Bare hvis vi gjennomfører dette kan vi håpe på å kunne overlevere en verden som våre barnebarn og deres barnebarn også kan glede seg over.
Vi må derfor streve etter å få et økonomisk system som fungerer mer som en økologi. Vi må forsøke å etterligne naturen. I naturen går ingenting til spille. Alt inngår i en stor levende enhet, Gaia. Gaia er magisk! La oss begynne å ta bedre vare på henne.

1 kommentar:

Anonym sa...

Vet ikke. Men miljøfanatiker er jo som oftest venstrevridde. Og de samma venstrevridde fanatikerene mener at usa spiller på, og skaper frykt i kampen mot terror. For å si det sånn, det er småtteri i forhold til disse dogmene om verdens undergang.Er jo værre en alle verdens spåkjerringer til sammen.